Sosiaalinen

Lapsille

Tunnetaitoryhmä 4–6-v. (sisarus sairastaa syöpää)

to 1.10., 17:30 (4 tapahtumaa)

Meri-Karinan hyvinvointikeskus
Kuvaus

Tunnetaitoryhmän tavoitteena on lisätä lapsen tietoisuutta itsestään ja omista tunteistaan sekä tukea tunnetaitojen oppimisessa.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen järjestämä ryhmä on suunnattu 4–6-vuotiaille lapsille, joiden sisarus sairastaa syöpää. Tunnetaitoryhmään osallistuvia yhdistää samankaltainen kokemus perhettä kohdanneesta vakavasta sairaudesta. Ryhmässä lapset harjoittelevat tunteiden tunnistamista, sietämistä, säätelemistä, ilmaisemista, käsittelemistä ja omaa voimaantumista. Tavoitteena on, että lapsen itsetunto vahvistuu ja hänen vaikutusmahdollisuutensa omaan oloonsa kehittyvät. Tavoitteena myös on, että lapset uskaltavat ilmaista tunteitaan aikaisempaa rohkeammin ja huomioivat muiden tunteet paremmin. Menetelminä käytetään muun muassa satuja, keskustelua, draamaharjoituksia, luovaa tunnetyöskentelyä, toiminnallisuutta ja liikkeellisyyttä, hengitysharjoituksia ja kehon kuuntelua, satuhierontaa ja myönteistä kosketusta sekä tilanne- ja pohdintaharjoituksia.

HAKEMINEN RYHMÄÄN
Ryhmään haetaan hakemuslomakkeella nimeltä ”Hakemus lasten ja nuorten tunnetaitoryhmiin”. Lomake on saatavana osoitteessa www.lounais-suomensyopayhdistys.fi/sykero. Lähetä täytetty lomake postitse Meri-Karinan hyvinvointikeskukseen. Hakuaika päättyy kuukautta ennen ryhmän ensimmäistä kokoontumiskertaa.

MUUT TUNNETAITORYHMÄT
Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää myös kaksi muuta tunnetaitoryhmää. Toinen ryhmä on suunnattu 7–9-vuotiaille lapsille, joiden vanhempi sairastaa syöpää. Ryhmä kokoontuu torstaisin 19.3.–7.5. klo 17.30–19.00. Toinen ryhmä on suunnattu 13–15-vuotiaille nuorille, joiden vanhempi sairastaa syöpää. Ryhmä kokoontuu torstaisin 29.10.–17.12. klo 17.30–19.00. Lue lisää ryhmistä osoitteessa https://www.lounais-suomensyopayhdistys.fi/sykero/

Tulevat tapahtumat
  • to 1.10., 17:30
  • to 8.10., 17:30
  • to 15.10., 17:30
  • to 22.10., 17:30
Hinta
Maksuton
Sijainti
Meri-Karinan hyvinvointikeskus
Seiskarinkatu 35, Turku
Katso myös
Kulttuuritapahtumia
Urheilutapahtumia
Sosiaalisia tapahtumia
Muita tapahtumia
Seuraava

DooApp
Tapahtumat ja tekemiset yhdessä paikassa.