Muu

SM-kilpailut

Artesaaniruoan SM-kilpailut

ke 14.10. - ke 14.10., tarkista päivä

Rasekon kampus, Eeronkuja 3
Kuvaus

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä järjestää yhteistyössä Suomen artesaaniruoka ry:n kanssa artesaaniruoan SM-kilpailut ja seminaarikokonaisuuden 14.–16.10. Raisiossa Rasekon kampusalueella.

Kilpailut järjestetään viidettä kertaa ja erityisteemana on tänä vuonna saariston ruokamatkailu. Artesaaniruoka SM-kilpailun ohessa on luvassa mm. mielenkiintoisia ruoka-aiheisia seminaareja, Lähiruokamarkkinat, uutuustuotteiden maistatuksia ja kohtaamisia ruoasta kiinnostuneiden kanssa sekä Oktoberfest-juhlat.

Artesaaniruoka SM -kilpailujen tavoitteena on innostaa lähi- ja artesaaniruokaa tuottavia yrityksiä tuottamaan korkealaatuisia tuotteita, jotka täyttävät artesaaniruoan vaatimukset. Tavoitteena on myös paikallisten ruokakulttuurien säilyttäminen ja kehittäminen sekä artesaaniruoan käsitteen tunnetuksi tekeminen suurelle yleisölle.

Suomalaisien yrityksien lisäksi kilpailuun voivat osallistua pohjoismaiset ja baltialaiset yritykset. Kilpailukategorioita on 11 ja luokkia useampi kymmenen sisältäen mm. leipomotuotteita, hilloja, säilykkeitä, juomia sekä erilaisia liha- ja kalajalosteita.

Yleisö voi tulla paikan päälle seuraamaan tuotteiden arviointia ja osallistumaan oheistapahtumiin kuten seminaareihin, Lähiruokamarkkinoille ja Oktoberfest-juhliin.

  • Oktoberfest – pienpanimo- ja ruokatapahtuma
  • Lähiruokamarkkinat
Hinta
Kilpailun seuraaminen, seminaarit ja Lähiruokamarkkinat ovat maksuttomia tilaisuuksia. Seminaareihin kannattaa kuitenkin ilmoittautua, sillä ne pidetään Raision Kirjastotalon Martinsalissa ja niihin mahtuu enintään 250 € henkilöä.
Sijainti
Rasekon kampus, Eeronkuja 3
Juhaninkuja 1, Raisio
Katso myös
Kulttuuritapahtumia
Urheilutapahtumia
Sosiaalisia tapahtumia
Muita tapahtumia
Seuraava

DooApp
Tapahtumat ja tekemiset yhdessä paikassa.