Kulttuuri

Nukketeatteri

FINFRINGE2020: H.C.-poeettinen kohtaaminen Englannissa

la 21.11., 18:30 - 19:40

Åbo Svenska Teater
Kuvaus

Matka Andersenin ja Dickensin kirjeenvaihdosta avautuvaan mielenmaisemaan. Mukana livemusaa, nukkeja ja paperileikkauksia.

”Rakas Hans Andersen! Toivon, että vastaukseni saa teidät heti tekemään päätöksen kesän vierailustanne tänne.”

Kesä 1857: kaksi maailmankuulua kirjailijaa kohtaa, kun brittiläinen Charles Dickens kutsuu kauan odotetun vieraan, tanskalaisen runoilija H.C. Andersenin luokseen kesäasunnolleen. Kumpikin herroista elää tuotteliasta aikaa julkisuuden valokeilassa iloisesti paistatellen. Andersen on juuri julkaissut teoksensa ”Att vare eller ikke att vare” ja odottaa siitä ilmestyviä arvosteluja, Dickens viimeistelee teostaan ”Pikku Dorrit”.

Kuuluisat kirjailijat ihailevat suuresti toistensa tuotantoa. Andersen leiriytyy meluisan mielikuvitusmaailmansa sekä luomiensa hahmojen kanssa taloon. Hän ripustautuu Dickensin perheeseen, joka natisee uhkaavasti liitoksissaan. Kummankin taiteilijan monimutkaiset persoonat ja sekavat elämäntilanteet vyyhtiytyvät piinallisen pitkäksi venyvän vierailun aikana.

Nukketeatterillinen näytelmä pohjautuu Andersenin ja Dickensin väliseen kirjeenvaihtoon ja aikalaiskuvauksiin. Livemusiikki, nuket ja Andersenille tunnusomaiset paperileikkaustyöt vievät katsojan matkalle kahden kirjailijan mielenmaisemiin.

Hinta

Peruslippu 15 €
Eläkeläinen 14 €
Opiskelijat/Työttömät 12 €

Sarjalippu 40 € / 35 € / 30 €

Sijainti
Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku
Studion
Katso myös
Kulttuuritapahtumia
Urheilutapahtumia
Sosiaalisia tapahtumia
Muita tapahtumia
Seuraava

DooApp
Tapahtumat ja tekemiset yhdessä paikassa.