Kulttuuri

Teatteri

Toinen tuntematon

la 5.12.2020, 14:00

Turun Kaupunginteatteri
Kuvaus

Toinen Tuntematon

Naisten tarinoita kotirintamalta

Väinö Linnan Tuntematon sotilas on se kertomus sodasta, jonka suomalaisten tuntevat ja tunnistavat omakseen. Vaan millaisia ovat sota-ajan tarinat, kun ne kerrotaan naisten silmin? Kuinka kotirintamalla pärjättiin?

Toinen tuntematon -näytelmä perustuu samannimiseen vuonna 2017 ilmestyneeseen novellikokoelmaan. Siinä 20 kirjailijaa kertoi kukin tarinan Linnan romaanin naishenkilöiden silmin nähtynä. Kirjan ideoineet viestintätoimisto Ellun kanat ja WSOY kutsuivat mukaan tunnettuja nykykirjailijoita Katja Ketusta Tuomas Kyröön ja Tommi Kinnusesta Riikka Pulkkiseen.

Toinen tuntematon -näytelmän on dramatisoinut kahdentoista kirjasta poimitun novellin pohjalta Satu Rasila, joka myös ohjaa esityksen. Naisten tarinoita tulkitsevat näyttelijät Kirsi Tarvainen ja Pihla Maalismaa.

Esityksen ensi-ilta on huhtikuussa Turun Kaupunginteatterin Sopukka-näyttämöllä. Toinen tuntematon on odotettu esiinmarssi niiltä naisilta, jotka lähettivät sotaan rakkaansa, miehensä ja poikansa. Ja jäivät odottamaan malttamattomana, kaivaten, kauhuissaan.

”Älä tuo suruviestiä, tuo rakkaan kirje rintamalta. Kunhan et tuo suruviestiä.”

Tekijät
Näytelmä perustuu seuraavien kirjailijoiden Toinen tuntematon -kirjassa julkaistuihin novelleihin:
Joel Haahtela, Venla Hiidensalo, Katja Kettu, Tommi Kinnunen, J-P Koskinen, Tuomas Kyrö, Sirpa Kähkönen, Inka Nousiainen, Riikka Pulkkinen, Niina Repo, Tuula-Liina Varis ja Hanna Weselius
Dramatisointi ja ohjaus: Satu Rasila
Näyttämöllä: Pihla Maalismaa ja Kirsi Tarvainen

Toinen tuntematon on osa kirjallisuustapahtuma Pentinkulman päivien kesän 2020 ohjelmistoa, jossa se nähdään Väinö Linnan 100-vuotisjuhlanäytöksenä. Näytelmä tuotetaan yhteistyössä Väinö Linnan seuran ja Pentinkulman päivien kanssa.

Ensi-ilta 23.4.2020, oma tuotanto
Turun Kaupunginteatterin Sopukka
Kesto: 1 h 15 min, ei väliaikaa

Sijainti
Turun Kaupunginteatteri
Itäinen Rantakatu 14, Turku
Sopukka, Turun kaupunginteatteri
Katso myös
Kulttuuritapahtumia
Urheilutapahtumia
Sosiaalisia tapahtumia
Muita tapahtumia
Seuraava

DooApp
Tapahtumat ja tekemiset yhdessä paikassa.