Kulttuuri

Näyttely

Varissuo 2.0 – tarinoita maailman kylästä -näyttely

su 30.8., 17:00 asti, tarkista päivä

Turun pääkirjasto
Kuvaus

Varissuo 2.0 on Yhdessä-yhdistyksen monitaidehanke, jossa on käsitelty varissuolaisten tarinoita runon, valokuvan ja videon keinoin.

"Naapuruus on joustavaa ainetta."

Varissuo 2.0 hanketta on toteutettu keväästä 2019 alkaen kolmen ammattitaiteilijan vetämänä, ja hanke huipentuu näyttelyyn Turun pääkirjastossa. 

Varissuo on Suomen monikulttuurisin lähiö. Hankkeessa on keskitytty varissuolaisten kokemuksiin naapuruudesta, identiteetistä ja lähiöstä arjen elinympäristönä. Varissuo näyttäytyy paikkana, jossa ihmisillä on tilaa olla oma itsensä.

Kirjoittaja Veera Lehtolan ja valokuvaaja Sanni Saarisen toteuttamassa Naapuriviesti -hankkeessa Varissuon tärkeitä ihmisiä on etsitty kyselemällä lähiön asukkailta itseltään. Naapuriviestikapula on kulkenut ihmiseltä toiselle – opettajille, yrittäjille, lapsille ja vanhuksille – muodostaen verkoston yksilöiden välille. Lehtola ja Saarinen ovat tallentaneet kohtaamisia runon ja valokuvan keinoin.

Veera Lehtola on pitänyt Varissuolla Yhdessä-yhdistyksellä ja Tyttöjen Talolla videotyöpajoja. Niissä on syntynyt tyttöjen ja naisten videoteoksia Varissuosta. Elokuussa julkaistaan runoilija Tommi Parkon Yhdessä-yhdistyksessä pitämissä runotyöpajoissa valmistunut, varissuolaisten kirjoittama runoantologia.

Pääkirjaston toisen kerroksen tieto-osastolla on esillä Sanni Saarisen Kahtaalla-valokuvanäyttely. Saarinen on valokuvannut muotokuvia kahden kulttuurin välillä elävistä ihmisistä heidän kodeissaan.

Mikäli pandemiatilanne sallii, pääkirjaston Studiossa järjestetään Lähiön äänet -keskustelutilaisuus perjantaina 14.8. klo 14–16. Varissuo 2.0 -hanketta toteuttaneet taiteilijat ja siihen osallistuneet varissuolaiset kertovat kokemuksistaan. Tapahtumassa on avointa keskustelua, ja se on kaikille avoin.

Varissuo 2.0 -hanketta ovat rahoittaneet Varsinais-Suomen Kulttuurirahasto, Turun kaupunki ja Taiteen Edistämiskeskus. Saarinen on saanut Kahtaalla-projektiin tukea myös Journalistisen kulttuurin edistämissäätiöltä ja Patricia Seppälän Säätiöltä.


Linkit:
Yhdessä yhdistys
Varissuo (Wikipedia)

Aiheena Varissuo Vaski-verkkokirjastossa

Hinta
Maksuton
Sijainti
Turun pääkirjasto
Linnankatu 2, Turku
Aula ja tieto-osasto (uudisosa, 1. ja 2. krs)
Katso myös
Kulttuuritapahtumia
Urheilutapahtumia
Sosiaalisia tapahtumia
Muita tapahtumia
Seuraava

DooApp
Tapahtumat ja tekemiset yhdessä paikassa.