Muu

Kurssi

Tanssi-liiketerapiakurssi syöpää sairastaville

ke 30.9.2020 - ke 30.9.2020, tarkista päivä

Meri-Karinan hyvinvointikeskus
Kuvaus

Haluaisitko käsitellä liikkeen ja keskustelun avulla ajatuksiasi ja kokemuksiasi? Hae tanssi-liiketerapiapainotteiselle kuntoutuskurssille. Tanssitaitoa ei tarvita!

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää tanssi-liiketerapiapainotteisen kuntoutuskurssin, joka on tarkoitettu kaikille syöpään sairastuneille. Kurssilla on mahdollisuus oman voinnin, kehosuhteen ja voimavarojen tarkastelulle ja niiden vahvistamiselle. Kurssilla käsitelläään liikkeen ja keskustelun avulla ajatuksia ja kokemuksia, opetellaan ymmärtämään kehon ja mielen yhteyttä, tutkitaan omia voimavaroja sekä opetellaan lepäämään ja rentoutumaan omassa kehossa. Kurssi tarjoaa mahdollisuuden myös vertaistukeen.

Jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa, joita ovat muun muassa omat voimavarat ja vahvuudet, minäkuvan vahvistaminen, tunteet liikkeessä, kosketus ja hoiva, vuorovaikutuksen voimat, elämänmuutokset ja rentoutuminen. Tanssi-liiketerapian menetelminä käytetään muun muassa läsnäolo-, rentoutus- ja mielikuvaharjoituksia, luovaa liikettä, kehotietoisuustyöskentelyä, leikkiä, musiikkia ja kuvatyöskentelyä. Kurssin ohjaa tanssi-liiketerapeutti Silja McNamara.

Kurssi soveltuu syöpään sairastuneille, joilla syöpähoidot ovat sellaisessa vaiheessa, että ne eivät haittaa ryhmään osallistumista. On myös hyvä, että sairastumisesta on kulunut jo jonkin aikaa, jotta mieli jaksaa työskennellä kurssin aikana. Osallistuminen ei vaadi tanssitaitoa, eikä kurssilla opeteta tanssia. Liikunta ei myöskään ole fyysisesti raskasta liikuntaa, mutta jokaisen tulee pystyä liikkumaan itsenäisesti.

Ryhmä tapaa kerran viikossa kymmenen viikon ajan. Ensimmäinen tapaaminen pidetään keskiviikkona 30. syyskuuta ja viimeinen 2. joulukuuta.

Hakuohjeet
Kurssille haetaan täyttämällä paperinen lomake, joka postitetaan osoitteella Meri-Karinan hyvinvointikeskus / kurssitoimisto, Seiskarinkatu 35, 20900 Turku. Lomakkeita on saatavilla myös Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen verkkosivulta (https://www.lounais-suomensyopayhdistys.fi/kurssit-ja-virkistys/sopeutum...) sekä yhdistyksen kurssitoimistosta. Hakuaika kurssille päättyy 21.8.2020. Kurssille valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella 10 osallistujaa. Haastattelut pidetään Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa elo-syyskuun vaihteessa. Kaikille hakijoille ilmoitetaan kurssille pääsystä.

Kurssi on Syöpäsäätiön rahoittama.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää myös muita maksuttomia kursseja syöpää sairastaville ja heidän läheisilleen. Yhdistys järjestää myös tunnetaitoryhmiä lapsille ja nuorille sekä keskusteluryhmiä heille, joiden syöpähoidot ovat päättyneet. Tutustu toimintaan osoitteessa www.lounais-suomensyopayhdistys.fi ja lähde mukaan!

Hinta
Maksuton
Sijainti
Meri-Karinan hyvinvointikeskus
Seiskarinkatu 35, Turku
Katso myös
Kulttuuritapahtumia
Urheilutapahtumia
Sosiaalisia tapahtumia
Muita tapahtumia
Seuraava

DooApp
Tapahtumat ja tekemiset yhdessä paikassa.