Kulttuuri

Opastettukierros

Nahkasaapastelua ja hikisiä toukotöitä (K-18)

pe 21.8., 16:00 - 17:00

Kuralan Kylämäki
Kuvaus

Tom of Finland 100 vuotta -opastukset Turun museokeskuksen museoissa. Kuralan Kylämäessä pääsee matkalle Touko Laaksonen nuoruuden maisemiin. Opastus on K-18.

Touko Laaksosen aka Tom of Finlandin syntymästä tuli 8.5.2020 kuluneeksi 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Turun museokeskuksen museoissa luodaan katse vinoihin ja vaiettuihin näkökulmiin – tarjolla on niin nahkasaapastelua kuin mieskuntoisia fröökynöitä, camphenkeä unohtamatta. Katso tiedot muista queer-opastuksista Apteekkimuseon ja Qwenselin talon, Turun linnan ja WAMin verkkosivuilta. Kaikki opastukset pidetään viikolla 34.

Taiteilijaa inspiroinut maaseutumiljöö

Kuralan Kylämäen opastus perjantaina 21.8. klo 16 johdattaa Touko Laaksosen aka Tom of Finlandin nuoruuden maisemiin. Opastus tarkentaa katseen taiteilijan töitä inspiroineeseen maaseutumiljöön eroottiseen kuvastoon. Mikä kaikki voikaan kiihottaa ja miten aivan eri tavalla kihelmöi, kun halu on salaista?

PS. Queer-teemainen näyttely tulossa WAMiin syksyllä 2021

WAMin näyttely juhlistaa kymmenen vuotta aiemmin järjestettyä Turun kulttuuripääkaupunkivuotta 2011, sekä jälkikäteen Touko Laaksosen 100-vuotissyntymäpäivää. Vuoden 2020 aikana Lontoon Suomen-instituutissa esillä oleva Tom of Finlandia ja maskuliinisuutta käsittelevä näyttely tulee osittain esille WAMiin syksyllä 2021. Tom of Finland vaikuttaa edelleen nykypäivän taiteeseen, ja WAMissa näyttelyn sisältöä laajennetaan ja kytketään nykykulttuuriin. Näyttelyyn liittyen tullaan tekemään yhteistyötä myös Turun musiikkijuhlien kanssa ”toiseuden teemat musiikissa” -näkökulmasta.

Hinta

Nahkasaapastelua ja hikisiä toukotöitä -opastuksen hinta on 18 € /hlö.

Sijainti
Kuralan Kylämäki
Jaanintie 45, Turku
Katso myös
Kulttuuritapahtumia
Urheilutapahtumia
Sosiaalisia tapahtumia
Muita tapahtumia
Seuraava

DooApp
Tapahtumat ja tekemiset yhdessä paikassa.