Kulttuuri

Näyttely

Taru Salonen: Seinällä

ma 3.8. - ma 3.8., tarkista päivä

Kaarina-talo, kokoustila Piikkiönlahti
Kuvaus

Näyttely on kokoelma puupiirroksia, jotka muodostavat sekä tekotavaltaan että ripustukseltaan kollaasimaisen kuvaseinän.

Teosten lähtökohtana ja materiaalina ovat Taru Salosen maalaukselliset puupiirrokset, joista paloiksi leikeltyinä ja uudelleen sommiteltuina rakentuu uusia kokonaisuuksia.

Tekotavassa Salosta viehättää vanhojen vedosten uusiokäyttö ja kollaasityöskentelyn palapelimäisyys, leikillisyys ja vapaus. Kollaasit ovat kuin visuaalista tajunnanvirtaa, värin, tekstuurin ja muodon johdatellessa sommitelmaa. Uusi järjestys ja visuaalinen konteksti luo uusia merkityksiä. Esittävyyttä, tunnistettavia muotoja ja tarinallisuutta olennaisempaa on näennäisestä sattumanvaraisuudesta nouseva yhdistävä tunnelma. Seinällä-näyttelyn puupiirroskollaaseissa herkistellään värien ja muotojen herättämillä mielikuvilla luonnosta, säästä, tunnetiloista.

Taru Salonen on turkulainen, Kaarinassa työskentelevä kuvataideopettaja. Hänen pääasiallinen työtapansa on yhden laatan öljyväripuupiirros. Salonen tekee perinteistä, käsityömäistä taidegrafiikkaa, mutta on kiinnostunut tekniikan laajentamisesta kollaasin, sekatekniikan ja maalauksen suuntaan.

Taru Salonen on opiskellut Kankaanpään taidekoulussa ja valmistunut taiteen maisteriksi Aalto yliopistosta. Hän on Turun taidegraafikoiden ja Suomen puupiirtäjien seuran jäsen. Seinällä-näyttely on Salosen neljäs yksityisnäyttely.

Hinta
Maksuton
Sijainti
Kaarina-talo, kokoustila Piikkiönlahti
Lautakunnankatu 1, Kaarina
2. kerros
Katso myös
Kulttuuritapahtumia
Urheilutapahtumia
Sosiaalisia tapahtumia
Muita tapahtumia
Seuraava

DooApp
Tapahtumat ja tekemiset yhdessä paikassa.