Kulttuuri

Näyttely

Mirkka Mattheiszen: Muistiinpantuja eläimiä

ma 3.8. - ma 3.8., tarkista päivä

Kaarina-talo, kokoustila Piikkiönlahti
Kuvaus

Tekstejä ja piirustuksia yhdistävässä näyttelyssä ihminen ja muut lajit kohtaavat.

Millainen esine on peurahenkari? Entä hyönteismobile? Mitä tapahtuu, kun erilaiset yksilöt katsovat toisiaan? Ihmettely, valppaus ja tarkkailu ovat johdattaneet Mattheiszenin panemaan kohdattuja kumppaneita muistiin runoissaan ja piirustuksissaan, joista suurin osa on piirretty ns. väärällä kädellä. Ehkä näin jää talteen jotain siitä, mikä ainutlaatuisissa yksilöissä pakenee luokittelua, määrittelemistä, kesyttämistä tai nimeämistä.

"Elokehä kärsii ja kuormittuu ihmisen toiminnasta kohtuuttomasti. Avainsana on kohtuus kaiken materiaalin käyttämisessä ja toisten elollisten kohtaamisessa. Tätä näyttelyä varten on tuotettu uutta materiaalia ainoastaan yhteen teokseen. Kaikki muu on ylijäämää muista töistä ja projekteista, käytöstä poistettuja esineitä tai julkaisuyhteisö Puru-kollektiivin selailukappaleina vaurioituneita kirjoja ja vihkoja”, Mattheiszen kertoo.

Mirkka Mattheiszen (s. 1976) on Naantalissa asuva kirjoittaja ja piirtäjä. Hän on kirjoittanut mm. tietokirjan, oppimateriaalia, kaksi runokokoelmaa, julkaissut runovihkon sekä tehnyt kuvituksia ja pitänyt muutamia piirustusnäyttelyitä. Mattheiszen on opiskellut taidehistoriaa, kotimaista kirjallisuutta, omakuvallisia menetelmiä sekä graafista suunnittelua. Häntä kiinnostavat kieli, nimeäminen ja lajienväliset kohtaamiset.

Hinta
Maksuton
Sijainti
Kaarina-talo, kokoustila Piikkiönlahti
Lautakunnankatu 1, Kaarina
1. kerros
Katso myös
Kulttuuritapahtumia
Urheilutapahtumia
Sosiaalisia tapahtumia
Muita tapahtumia
Seuraava

DooApp
Tapahtumat ja tekemiset yhdessä paikassa.