Muu

Luento

Virkeä vanhuus -yleisöluentosarja

ti 11.8.2020 - ti 11.8.2020, tarkista päivä

Turun pääkirjasto
Kuvaus

Pääkirjaston Studiossa (uusi puoli, 1. kerros) tiistaina klo 13–14.30 (HUOM! UUSI AIKA, TUNTIA MYÖHEMMIN ED. VERRATTUNA!)

Luento- ja keskustelusarja hyvän ikääntymisen mahdollisuuksista. Turun kaupunginkirjasto yhteistyössä Turun Seudun Vanhustuki ry:n kanssa.

 • Ti 11.8. Oma jaksaminen läheisen sairaan elämässä
  Mielenterveysomainen on henkilö, joka on huolissaan läheisensä henkisestä jaksamisesta. Miten omainen pystyy vaikuttamaan omaan jaksamiseen? Aiheesta luennoi omaistyöntekijä ja lähihoitaja Jill Söderdahl, Varsinais-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry, Turku
  Seuraa tapahtumaa Facebook-livessä. 
 • Ti 8.9. Virkeyttä elämään ryhmästä
  Mikä merkitys on ryhmätoiminnalla ja miten se vaikuttaa ikäihmisten koettuun elämänlaatuun? Aiheesta opinnäytetyön tehnyt Fingerroosin säätiön vanhustyön asiantuntija Tuula Nikkilä kertoo.
 • Ti 13.10. Kipu ja sen kanssa elämään oppiminen
  Mistä kipu iäkkäillä johtuu ja miten sitä voidaan lievittää niin lääkkeettömin kuin lääketieteellisinkin keinoin? Mitä voin itse tehdä kipuni vähentymiseksi? Tiedätkö, miten tyyny liittyy kivun hoitoon? Tiedätkö, mikä kivun hoidossa on sinulle vaarallista ja ehdottomasti kiellettyä? Geriatrian vastuulääkäri Sanna Maula Pihlajalinnasta kertoo
 • Ti 10.11. Toimiva muisti - mitä itse voin tehdä?
  Ylilääkäri, geriatri Minna Löppönen kertoo, mitä jokainen voi tehdä, jotta muisti toimii ja säilyy vaikka ikää kertyy. Uudet tutkimustulokset ovat rohkaisevia ja kannustavat meitä toimimaan - yhdessä, ajoissa ja aktiivisesti.
 • Ti 8.12. Paperit kuntoon tulevaisuuden turvaksi
  Tiedätkö tarpeeksi vanhenemiseen ja toimintakyvyn heikkenemiseen liittyvistä lakiasioista? Oletko järjestänyt edunvalvonta-, hoito-/ hoivatahto- ja testamenttiasiat kuntoon? Lakimies Sanna Sarjanen kertoo matalan kynnyksen lakitietoutta aiheesta ja rohkaisee ihmisiä pohtimaan vaikutusmahdollisuuksia, jotka meillä kaikilla on omaan vanhuusaikaamme.
Hinta
Maksuton
Sijainti
Turun pääkirjasto
Linnankatu 2, Turku
Studio, uudisosan 1. krs
Katso myös
Kulttuuritapahtumia
Urheilutapahtumia
Sosiaalisia tapahtumia
Muita tapahtumia
Seuraava

DooApp
Tapahtumat ja tekemiset yhdessä paikassa.