Kulttuuri

Opastettukierros

Mannerheim | Monologi Louhisaaressa

la 5.9. - la 5.9., tarkista päivä

Louhisaaren kartano
Kuvaus

Louhisaaren kartanolinnassa tapahtuu syyskuussa 2020 kun itse C.G.E. Mannerheim palaa lapsuudenkotiinsa.

Eletään marraskuun 6. päivää vuonna 1944 ja sotamarsalkka Mannerheim on paennut Louhisaaren linnaan odottamaan, että hänen kyytinsä saapuisi. Mannerheim kuitenkin pelkää, että valvontakomissio ehtii kartanolle ensin ja hänet haettaisiin joko Venäjälle tai sitten sotasyyllisyysoikeudenkäyntiin. Mannerheim ei aio suostua kumpaankaan. Marsalkka tilaa myös ulkomaanpuhelun rakastetulleen kertoakseen että saattaa myöhästyä tapaamisesta. Valitettavasti kyydin järjestyminen ei vain oikein tunnu onnistuvan...

Pääroolissa nähdään Marskin mielemaisemaa karismaattisesti ilmentävä valovoimainen Petri Rajala ja oivaltavasti Marskin vaiherikasta elämää syväluotaavan monologin on käsikirjoittanut Roope Lipasti. Monologin on ohjannut Teija Söderholm.

Monologi esitetään Louhisaaren kartanon 3. kerroksen juhlasalissa, jossa vieraat kuulevat Mannerheimin muistelmia hänen värikkäästä elämästään autenttisessa ympäristössä. Monologin päätteeksi kartanosta poistutaan henkilökunnan opastuksella kiertäen linnan eri huoneiden läpi tiivistetysti opastuskierroksen reittiä pitkin.

Näytöksen ja esittelykierroksen kesto yhteensä n. 60 min.

Katsomon paikat ovat numeroimattomia.

Näytökseen pääset maksukuittia vastaan, valmistaudu siis näyttämään se mobiililaitteen näytöltä tai tulosteena. Huom! Riippuen maksutavasta järjestelmä lähettää sähköpostiisi dokumentin joko nimellä "varausvahvistus" tai "loppulasku". Tämän varausvahvistuksen alareunasta näkyy, onko koko maksu on suoritettu. Tämä varausvahvistus toimii maksukuittina kierroksesta.

Koronavirusepidemiaan liittyvä tiedote:
Poikkeusolot ja vallitseva tilanne tullaan ottamaan huomioon Mannerheim-monologin järjestelyissä.

Näytöksien lippumäärä on rajoitettu 30 henkilöön. Monologin jälkeen vieraat poistuvat 3. kerroksen juhlasalista Louhisaaren henkilökunnan opastuksella kiertäen tiivistetysti kartanon opastuskierroksen reittiä pitkin turvavälit huomioon ottaen. Poikkeustilanteesta johtuen näytös toteutetaan kun osallistujamäärä on vähintään 20 henkilöä.

Poikkeusolot vaativat yhteispeliä sekä henkilökunnalta että kierrokselle osallistuvista. Kaikki muutokset ja uudet mahdolliset määräykset, jotka mahdollisesti vaikuttavat esitysten toteutumiseen, otetaan huomioon ja niistä tiedotetaan tällä sivulla, Facebookissa sekä suoraan lipun ostaneisiin asiakkaisiin. Otathan huomioon, että et osallistu näytökseen mikäli tunnet olosi sairaaksi oman ja muiden turvallisuuden takaamiseksi.

Tärkeää tietoa Mannerheim-monologista:
Saavuthan paikalle viimeistään 15 minuuttia ennen näytöksen alkua, jotta ryhmä pääsee liikkeelle ajallaan. Massiivinen kartano voi tuntua kolealta, joten pukeuduthan lämpimästi. Jalkineiksi kannattaa valita mukavat kävelykengät, joilla voit turvallisesti liikkua rappusissa sekä vanhoilla lattioilla. Huomioithan, että monologin kaikenlainen taltiointi on kielletty, suljethan siis kännykkäsi ennen näytöksen alkua.

Huom! Lippuosto on sitova. Tutustu Visit naantalin ohjelmapalveluiden varaus- ja peruutusehtoihin netissä: https://www.visitnaantali.com/fi/ohjelmapalveluiden-varaus-ja-peruutusehdot

Hinta
30 € /lippu sis. Mannerheim-monologin, Louhisaaren kartanolinnan sisäänpääsymaksun sekä Louhisaaren kartanon lyhyen kierroksen. Ilmoittaudu tai osta lippu
Sijainti
Louhisaaren kartano
Louhisaarentie 244, Askainen
Virallinen tie lähtee Askaisten kirkolta ja saapuu kartanolinnan pihalle (2 km).Louhisaaressa on parkkialue, jonne voit jättää auton maksutta. Parkkialueelta kävelyä kartanolle on pari sataa metriä. Invapysäköinti sijaitsee kartanon läntisen sivurakennuksen yhteydessä.
Katso myös
Kulttuuritapahtumia
Urheilutapahtumia
Sosiaalisia tapahtumia
Muita tapahtumia
Seuraava

DooApp
Tapahtumat ja tekemiset yhdessä paikassa.