Muu

Superflex: Western Rampart

su 22.11., 17:00 asti, tarkista päivä

Turun taidemuseo, Pimiö
Kuvaus

Western Rampart (2018) on visuaalista runoutta, maagista realismia ja dokumentarismia yhdistelevä videoteos, joka haastaa käsityksemme rajoista ja rajoituksista.

Teos sijoittuu Kööpenhaminan länsiosaan Vestvoldeniin (Western Rampart) ja sen 14 kilometrin alueelle ulottuville vallimuuureille. Vuosina 1888–1892 rakennettu, Tanskan suurin ja keskeneräiseksi jäänyt linnoitusjärjestelmä suojasi aikanaan Kööpenhaminaa ulkomaalaisten ​​hyökkäyksiltä mutta on sittemmin ollut hylättynä ensimmäisestä maailmansodasta lähtien. Luonto on ottanut alueen valtaansa ja asuttaa sitä nyt vitaalisella ja hiljalleen rakennelmia hajottavalla tavallaan.

Western Rampart neuvottelee rajoista niin aiheensa kuin muotonsakin puolesta. Teos liikkuu faktan ja fiktion välillä yhdistellen dokumenttimateriaalia visuallisesti kokeellisempiin ja assosiatiivisiin kohtauksiin. Kamera viipyilee kasvien ja eläinten liikkeissä, makromaailmassa ja linnoituksen laajuuden osoittavassa lintuperspektiivissä. Tarinan tasolla se esittelee katsojalle jättimäisen kärpässienen, joka käy eksistentiaalista keskustelua vallimuurin kanssa. Sieni yrittää vakuuttaa muuria elämän jatkuvasta liikkeestä ja osoittaa, miten kaiken on tarkoitus alati muuttua menestyäkseen. Järkkymätön muuri taas puolustaa rajojen välttämättömyyttä elämässä ja väittää sienen itsekin suojelevan rajojen avulla itseään vihollisilta. Mieltä laajentava luontofilmi jättää meidät pohtimaan, voiko 65 000 tonnia sementtiä ja sisyfosmaista tahdonvoimaa voittaa rajattoman ja kaikkialle levittäytyvän organismin. Onko kaikki lopun alkua vai uuden alkua?

Western Rampart on SUPERFLEXin viimeisin elokuvallinen teos ja tanskalaisen KØS taidemuseon tilaustyö. Turun taidemuseon näyttely on saanut tukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

*

SUPERFLEX on Jakob Fengerin (s. 1968), Bjørnstjerne Christiansenin (s. 1969) ja Rasmus Nielsenin (s. 1969) vuonna 1993 perustama taiteilijaryhmä, jonka jäsenet asuvat ja työskentelevät Kööpenhaminassa. SUPERFLEX kuvailee teoksiaan työkaluiksi, joilla se tutkii globalisaation luonnetta ja valtarakenteita sekä pyrkii aikaansaamaan sosiaalista tai taloudellista muutosta. Sen projektit perustuvat usein paikallisuuteen ja perinteisen taidekontekstin ulkopuoliseen yhteistyöhön esimerkiksi suunnittelijoiden, insinöörien, liike-elämän tai markkinoinnin kanssa.

Hinta
Aikuiset 12 € Opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 7 € Yli kymmenen hengen ryhmät 7 € / henk. Alle 16 € -vuotiaat maksutta Museokortti-kohde
Sijainti
Turun taidemuseo, Pimiö
Aurakatu 26, Turku
Katso myös
Kulttuuritapahtumia
Urheilutapahtumia
Sosiaalisia tapahtumia
Muita tapahtumia
Seuraava

DooApp
Tapahtumat ja tekemiset yhdessä paikassa.