Kulttuuri

Näyttely

Näyttelyt 2020: Vesa-Matti Väärä

la 31.10., 15:00 asti, tarkista päivä

Kaarina-talo
Kuvaus

Vesa-Matti Väärä: Blackout 1.3
1.–30.10.2020 | Kaarina-talo 2. krs

Blackout-termi merkitsee vapaasukelluksessa liian pitkäkestoisen hengenpidätyksen aiheuttamaa tajunnanmenetystä. Merenkulussa blackout tarkoittaa sähkötuotannon pysähtymistä ja muun muassa laivan ohjattavuuden menetystä. Blackout 1.3 -näyttelyn valokuvateokset tarkastelevat yhteyden katkeamista arkeen ja siirtymistä pinnanalaiseen todellisuuteen.

”Vedän ilmaa keuhkoihin ja sukellan. Makaan rentona pohjan hiekkaa vasten ja suljen silmäni. Kahden minuutin kuluttua siinä on niin hyvä olla, että voisin nukahtaa. Avaan silmät ja nousen pintaan”, Vesa-Matti Väärä kuvailee. ”Sukellukset ovat minulle löytöretkiä piilossa oleviin näkymiin ja hetkiin. Vedenalaisilla maisemilla pyrin yllättämään katsojan kohtaamaan Itämeren moninaisuuden”.

Vesa-Matti Väärä asuu Kaarinassa ja on työskennellyt ammattikuvaajana vuodesta 1994 toimeksiantajinaan muun muassa Helsingin Sanomat, Talouselämä, Kauppalehti, Lääkärilehti ja Sairaanhoitajalehti. Viime vuosina työskentely on suuntautunut myös videopohjaiseen tiedeviestintään. Blackout 1.3 -näyttely pohjautuu Väärän omaehtoiseen taiteelliseen työskentelyyn.

Näyttelyn kaikki valokuvateokset on kuvattu vapaasukeltaen Saaristomerellä. Osa teoksista oli esillä yksityisnäyttelyssä Turussa Forum Marinum -museossa vuonna 2014 sekä Örön linnakesaarella vuonna 2018. Valokuvia sarjasta Saaristomeri (4 kpl) myös julkisesti pysyvästi esillä T-sairaalan taidekokoelma 1. krs., VSSH, Turku.

Sijainti
Kaarina-talo
Lautakunnankatu 1, Kaarina
Katso myös
Kulttuuritapahtumia
Urheilutapahtumia
Sosiaalisia tapahtumia
Muita tapahtumia
Seuraava

DooApp
Tapahtumat ja tekemiset yhdessä paikassa.