Kulttuuri

Opastettukierros

Louhisaaren kummituskierrokset 2020

la 31.10., 19:00 (3 tapahtumaa)

Louhisaaren kartanolinna
Kuvaus

Louhisaaren kartanon ovet avautuvat jälleen lokakuussa jännittävän kummituskierroksen merkeissä. Upean kartanokohteen synkkään menneisyyteen ja kiehtoviin ihmiskohtaloihin tutustutaan tarinallisesti oppaan johdolla, huumoria unohtamatta.

Osittain fiktiivisellä kierroksella tutustut mystisen herraskartanon erilaiseen historiaan sekä tarinoihin, joita ei peruskierroksella kuulla. Silmät kannattaa pitää auki, sillä muutama kummituskin saattaa kierroksella esiintyä. Kierros on K15. Kierros kestää noin 45 minuuttia.

Lähdöt kartanolinnan pääovelta iltaisin lokakuussa tasatunnein, opastus suomeksi. Katso tarkemmat ajankohdat ja tapahtumatiedot Louhisaaren kummituskierrosten Facebook-tapahtumasta. Kaikki kierroksiin liittyvä tiedottaminen tapahtuu Facebook-tapahtumassa. Kierroksille ei tehdä ennakkovarauksia, kaikki liput myydään sähköisesti verkkokaupassa.

Louhisaaren kummituskierroksen hinta 2020:
25 €/lippu sis. Louhisaaren kummituskierroksen
31 €/lippu sis. Louhisaaren kummituskierroksen ja kahvi/tee sekä lakritsikuorrutteinen kummitusleivos (G, L) Louhisaaren kartanon kahvilassa.

Fiilistele kummituskierrosten tunnelmaan ennen tai jälkeen kartanon opastukierroksen nauttimalla kahvi/tee ja herkullinen kummitusleivos. Kahvila on poikkeuksellisesti auki kummituskierroslaisia varten kierrosiltoina klo 17.30 alkaen aina viimeisen kierroksen klo 21.00 alkuun asti.

Osta liput Louhisaaren kummituskierrokselle ennakkoon Visit Naantalin verkkokaupasta. Kierrokselle pääset varausvahvistusta (jossa näkyvät kierroksen päivämäärä ja kellonaika) vastaan, valmistaudu siis näyttämään se mobiililaitteen näytöltä tai tulosteena.

Tärkeää tietoa Louhisaaren kummituskierroksesta:
Saavuthan paikalle viimeistään 10 minuuttia ennen kierrosta, jotta ryhmä pääsee liikkeelle ajallaan. Massiivinen kartano voi tuntua kolealta, joten pukeuduthan lämpimästi. Jalkineiksi kannattaa valita mukavat kävelykengät, joilla voit turvallisesti liikkua rappusissa sekä vanhoilla lattioilla. Huomioithan, että kuvaaminen ja taskulampun käyttö kierroksella on kiellettyä, suljethan siis kännykkäsi ennen kierrosta.

Louhisaaren kartanon kahvila on poikkeuksellisesti auki kummituskierroslaisia varten klo 17.30 alkaen aina viimeisen kierroksen klo 21.00 alkuun asti. Heiltä saa kahvia sekä suolaista ja makeaa palaa. Kierrosten teemaan sopivasti heillä on tarjolla muun muassa kummitusleivoksia! Kahvi/tee ja kummitusleivos erikoishintaan kummituskierroslaisille alk. 6 €/hlö. Kartanon kahvila sijaitsee parkkialueen vieressä.

Ikäraja K15
Louhisaaren fiktiivisten kummituskierroksen suositusikäraja on K15 ja kierroksella kerrotaan synkkiä tarinoita Louhisaaren historiasta. Lisäksi kierroksella saattaa näkyä "kummituksia" ja linnan kerroksissa on pimeää kierroksen aikana. Kyseessä siis ei ole nuoremmille lapsille suunnattu kierros, mutta ikäraja on myös vanhemman harkinnan varassa. Lapsen ikää ei tarkisteta lipunmyynnissä, mutta toiveena on järjestäjien sekä muiden kierroslaisten puolesta, että ikärajaa noudatetaan jotta kokemus olisi mahdollisimman mukava kaikille kierrokselle osallistuville. Mikäli vanhempi kokee, että lapsi on reipas ja pystyy seuramaan ryhmässä sekä kuuntelemaan opastusta n. 45 minuuttia, on hän tervetullut mukaan aikuisen seurassa Louhisaaren kummituskierrokselle.

Ajo-ohjeet Louhisaaren kartanolinnalle:
Louhisaaren kartano sijaitsee Askaisissa ja sen osoite on Louhisaarentie 244, 21240 Askainen. Virallinen tie kulkee Askaisten kirkolta ja saapuu kartanolinnan pihalle. Huomioithan, että useat karttasovellukset neuvovat Merimaskusta päin tultaessa tien läpi peltojen pienen kärrypolun kautta kartanolle. Tästä syystä on hyvä pyrkiä suuntaamaan ensin Askaisten kirkolle ja siitä lähteä seuraamaan virallista tietä kartanolle.

Saapuessasi hiekkatien päähän, ennen linnanpihaa, tien oikealla puolella on tilava parkkialue, jonne voit jättää auton maksutta. Parkkialueelta kävelyä kartanolle on pari sataa metriä. Huom! Linnalle johtavalla kujalla on pimeää iltaisin, joten varaudu taskulampulla. Muistathan kuitenkin, että kierroksella ei taskulamppua saa käyttää.

Koronavirusepidemiaan liittyvä tiedote (22.5.2020)
Louhisaaren kummituskierrosten lipunmyynti on aloitettu toukokuussa 2020 ja syyskautta suunnitellaan vallitsevien määräysten sekä rajoitusten puitteissa. Poikkeusolot ja vallitseva tilanne tullaan ottamaan huomioon kummituskierrosten järjestelyissä.

Louhisaaren kartanon kummituskierrokselle otetaan maksimissaan 20 henkilöä kerrallaan. Linnan huoneissa kierretään rauhalliseen tahtiin ja turvavälit otetaan huomioon. Poikkeustilanteesta johtuen kummituskierros toteutaan kun osallistujia on vähintään 10 henkilöä/kierros.

Poikkeusolot vaativat yhteispeliä sekä henkilökunnalta että kierrokselle osallistuvista. Kaikki muutokset ja uudet määräykset, jotka mahdollisesti vaikuttavat kummituskierrosten toteutumiseen, otetaan huomioon ja niistä tiedotetaan tällä sivulla, Facebookissa sekä suoraan lipun ostaneisiin asiakkaisiin. Otathan huomioon, että et tule kierrokselle mikäli tunnet olosi sairaaksi tai lähipiirissäsi on koronaan sairastuneita henkilöitä oman ja muiden turvallisuuden takaamiseksi.

Tulevat tapahtumat
  • la 31.10., 19:00
  • la 31.10., 20:00
  • la 31.10., 21:00
Hinta

25 € /lippu sis. Louhisaaren kummituskierroksen
31 € /lippu sis. Louhisaaren kummituskierroksen ja kahvi/tee sekä lakritsikuorrutteinen kummitusleivos (G, L) Louhisaaren kartanon kahvilassa (auki klo 17,30 € - 21,00 € kierrosiltoina).

Sijainti
Louhisaaren kartanolinna
Louhisaarentie 244, Askainen
Louhisaaren kartanon osoite on Louhisaarentie 244, 21240 Askainen. Virallinen tie kulkee Askaisten kirkolta ja saapuu kartanolinnan pihalle.
Katso myös
Kulttuuritapahtumia
Urheilutapahtumia
Sosiaalisia tapahtumia
Muita tapahtumia

DooApp
Tapahtumat ja tekemiset yhdessä paikassa.