Muu

Suomen arkkitehtuuria. Katsaus 2020 / Kakolan funikulaarin asemarakennukset

ti 27.10., 17:00 - 19:00

Kakolan funikulaari
Kuvaus

Tervetuloa Arkkitehtuurimuseon järjestämään kohde-esittelyyn Kakolan funikulaarille!

Turun Kakolanmäelle rakennettua, Suomen ensimmäistä kaupunkiin toteutettua rinnehissiä kutsutaan Funikulaariksi. Kaupunki päätti rakentaa hissin, koska Kakolanmäen historialliselle vankila-alueelle johtava katu on liian kapea ja mutkainen bussin liikennöitäväksi. Yhteys tarvittiin, sillä alueen vanhoihin rakennuksiin on viime vuosina rakennettu asuntoja ja palveluja.

Rinnehissi tarjoaa nopean, esteettömän ja maksuttoman pääsyn kukkulan laelle. Matka kestää minuutin. Radalla kulkee automaattiohjauksella yksi 30 hengen kabiini.

Miten rinnehissin tilaamiseen päädyttiin? Minkälainen oli suunnitteluprosessi? Entä miten kohde näyttäytyy osana Suomen arkkitehtuuria. Katsaus 2020 –valikoimaa?

Kohde-esittelyn järjestää Arkkitehtuurimuseo yhteistyössä Pekka Vapaavuori arkkitehtien ja Turun kaupungin kanssa. Paikan päällä kohdetta esittelemässä ja siitä keskustelemassa ovat arkkitehti Pekka Vapaavuori, Turun kaupungin kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen ja Arkkitehtuurimuseon näyttelyassistentti Jutta Tynkkynen.

Ilmoittautuminen kohde-esittelyyn viimeistään tiistaina 20.10.2020.

Esittelyyn mahtuu 25 osallistujaa. Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja henkilökohtainen. Jos kuitenkin joutuisit perumaan osallistumisesi, ilmoita siitä sähköpostitse osoitteeseen: jemina.lindholm@mfa.fi

Kohde-esittely on kaikille ilmainen ja se järjestetään suomeksi. Esittelyn aikana noudatamme turvavälejä, huolehdimme käsihygieniasta ja suosittelemme maskin käyttöä. Ethän osallistu esittelyyn, jos sinulla on influenssan oireita.

Sijainti
Kakolan funikulaari
Linnankatu 55 B, Turku
Katso myös
Kulttuuritapahtumia
Urheilutapahtumia
Sosiaalisia tapahtumia
Muita tapahtumia
Seuraava

DooApp
Tapahtumat ja tekemiset yhdessä paikassa.