Kulttuuri

Opastettukierros

Hentoja gentlemanneja ja mieskuntoista fröökynöitä – Kurkistus 1700- ja 1800-lukujen queeriyteen

la 14.11., 13:00 - 14:00

Läntinen Rantakatu 13 B, Turku
Kuvaus

Tom of Finland 100 vuotta -opastukset Turun museokeskuksen museoissa.Tämä näkökulmaopastus 1700-luvun säätyläistalossa tarkastelee historiallista queeriyttä.

Touko Laaksosen aka Tom of Finlandin syntymästä tuli 8.5.2020 kuluneeksi 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Turun museokeskuksen museoissa luodaan katse vinoihin ja vaiettuihin näkökulmiin – tarjolla on niin nahkasaapastelua kuin mieskuntoisia fröökynöitä, camphenkeä unohtamatta. Katso tiedot muista queer-opastuksista Kuralan Kylämäen, Turun linnan ja WAMin verkkosivujen tapahtumakalentereista. Kaikki opastukset pidetään viikolla 34.

Historiallinen queeriys

Miten queeriys on näyttäytynyt ihmisten käyttäytymisessä, olemuksessa ja yhteiskunnan suhtautumisessa? Missä nämä ihmiset kokoontuivat viettämään aikaa yhdessä? Entä millä tavalla heihin on suhtauduttu sen ajan yhteiskunnassa? Olivatko miehet todellakin hentoja ja naisväki mieskuntoista? Tämä kaikki selviää Apteekkimuseon opastuksella.

PS. Queer-teemainen näyttely tulossa WAMiin syksyllä 2021

WAMin näyttely juhlistaa kymmenen vuotta aiemmin järjestettyä Turun kulttuuripääkaupunkivuotta 2011, sekä jälkikäteen Touko Laaksosen 100-vuotissyntymäpäivää. Vuoden 2020 aikana Lontoon Suomen-instituutissa esillä oleva Tom of Finlandia ja maskuliinisuutta käsittelevä näyttelystä tulee osia esille WAMiin syksyllä 2021. Tom of Finland vaikuttaa edelleen nykypäivän taiteeseen, ja WAMissa näyttelyn sisältöä laajennetaan ja kytketään nykykulttuuriin. Näyttelyyn liittyen tullaan tekemään yhteistyötä myös Turun musiikkijuhlien kanssa ”toiseuden teemat musiikissa” -näkökulmasta.

Hinta

Museon sisäänpääsymaksu + opastusmaksu 3 € .

Sijainti
Läntinen Rantakatu 13 B, Turku
Katso myös
Kulttuuritapahtumia
Urheilutapahtumia
Sosiaalisia tapahtumia
Muita tapahtumia
Seuraava

DooApp
Tapahtumat ja tekemiset yhdessä paikassa.